Tips För En Säkrare Tid På Nätet

Vill du ha en säkrare tid när du surfar? Läs tipsen nedan!

Vi tycker att man ska tänka på att ha med förnamn på sociala medier för det går inte beskriva sig själv utan ett namn.  Vi tycker också att man kan ha med egna intressen och användarnamn eller länka till andra sociala medier som man finns på.

Man ska inte lägga ut för mycket personlig information på nätet för vem som helst kan läsa det och det är inte viktigt för någon annan att ha tillgång till ens adress om man känner varandra på nätet.

Om du ska lägga ut bilder på dig själv ska man tänka på att bara visa ansikten och kanske lite av vad man har på sig. Man ska inte visa för mycket för då kan det gå snett, fel folk kan vilja bli vän med dig och utnyttja dig. Det är också svårt att veta vad som kan hända med bilderna i framtiden, t.ex. Instagram äger ju ens bilder.

Fanny i Han kallar sig Esmeralda  borde inte jämföra sig själv så mycket med andra för det ger dig bara dåligt självförtroende. Ett albanskt ordspråk säger: ”Ju mer du kollar på dig själv i spegeln ju fler fel kan du hitta och då tycker du mindre om dig själv.”. Fanny väljer att lita på en nätvän och bestämmer att träffa henne. Hon borde ha med sig en kompis eller vuxen första gången som hon träffar någon hon bara känt på nätet. De har också bara skrivit med varandra så Fanny kan inte vara säker på om Ella verkligen är Ella.

Elever från 7E

2 reaktioner till “Tips För En Säkrare Tid På Nätet”

  1. Hej, här kommer lite feedback. Ni ha ett inlägg med en fråga som gör att inlägget blir intressant. Det finns luft mellan stycken och det är lätt att läsa. Det finns namn på slutet, men ni saknar ett hälsningsfras och ett avslut. Ni blandar ”man” och ”du”. Ha ett tydligt riktning för mottagaren. Hej då! MVH // Klass 7E

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *